Sabre MK3,5 kaasusumutin JUOVA

HOX! LUVANVARAINEN TUOTE!

Erittäin tehokas ja nopeavaikutteinen kaasusumutin Amerikan Yhdysvalloista. Uskallamme väittää, että Sabre on ehdottomasti yksi maailman suosituimpia tuotemerkkejä kaasusumuttimissa. Juovakaasu on kantamaltaan erinomainen eikä ole niin altis esimerkiksi sään aiheuttamille ongelmille. Juova ei myöskään leviä ympäristöön samalla tavoin kuin kartiosumutin. Suosittelemme turvallisuusalan ammattilaisille juovasumutinta. Tällainen perinteinen kaasusumutin vaikuttaa mm. kohdehenkilön hengitysteihin muita sumutintyyppejä paremmin verrattuna esimerkiksi geeliin tai vaahtoon.

Sumuttimiamme voit hankkia sekä nettikaupastamme että myymälästä. Tullessasi ostamaan sumuttimen tiskiltämme, muistathan ottaa mukaasi alkuperäisen hallussapitoluvan ja henkilöllisyystodistuksen (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Verkkokaupasta tilatessasi lähetä meille alkuperäinen hallussapitolupasi (Joensuun SAR Oy, Kauppakaari 1, 80100 Joensuu). Kun olemme käsitelleet tilauksesi ja tarkastaneet lupasi, lähetämme kaasun luvanhaltijan tiedoilla ja samassa paketissa palautamme myös alkuperäisen lupasi. Henkilöllisyytesi tarkastetaan paketin luovutushetkellä Postin tai Matkahuollon edustajan toimesta.

 

Mikä ihmeen pippurisumutin? Onko se sama kuin OC-sumute?

Suomessa näitä sumuttimia kutsutaan hieman virheellisesti pippurisumutteiksi, vaikka vaikuttava ainesosa kapsaiini on oikeasti uutettu paprikasta. Erhe tulee englanninkielisen termin, pepper spray, vuoksi. Englannin kielessä kun pepper tarkoittaa sekä pippuria että paprikaa. Näistä paprikasumuttimista käytetään yleensä ammattilaisten parissa termiä OC-sumute. OC on lyhenne sanoista Oleoresin Capsicum, joka on vaikuttavan aineen, sen paprikauutteen virallinen nimi.

Kuinka paprikasumutin toimii?

Kuten äsken todettiin, vaikuttavana aineena toimii kapsaiini, joka aiheuttaa limakalvoille ja/tai silmiin päästessään voimakasta ärsytystä ja kipua. Tämän efektin tarkoitus on lamauttaa kohdehenkilön toimintakyky sellaiseksi, että sumutteen käyttäjä pystyy tavalla tai toisella reagoimaan uhkaavaan tilanteeseen. OC-sumutteiden käytössä on muistettava pari asiaa: Sumutin ei vaikuta kohdehenkilöön samalla hetkellä vaan vasta parin sekunnin päästä ja toiseksi, sumutteen vaikutukset eivät ole identtiset kaikilla ihmisillä. Toinen henkilö voi pystyä jatkamaan toimintaansa silmätkin kiinni ja toinen voi antautua samoin tein. Tämän vuoksi sumuttimelle on olemassa erillinen käyttökoulutus, jossa käydään läpi kaasusumuttimen oikeanlaista käyttöä ja taktiikkaa.

OC-sumutetta on pidetty yleisesti ottaen turvallisena voimankäyttövälineenä. Ainoat riskiryhmät löytyvät allergikoista (pippuri- tai paprika-allergiat) ja jotkut astmaatikot voivat oireilla voimakkaasti, jopa vaarallisestikin OC-sumuttimen altistukseen. Tässä taas yksi ja ehkä tärkein syy, miksi kaasusumuttimen käyttökoulutusta edellytetään tulevalta käyttäjältä. Ilmoita aina kaasusumuttimen käytöstä poliisille!

39,00  sis. alv

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 56H2O20 Osasto:
Siirry ostoskoriin / maksamaan

Voit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Aseverkkokauppa

Verkkokaupassamme on helposti nähtävissä kaikki tuotteemme. Kauppa käy vilkkaana varsinkin käytettyjen aseiden osalta, joten tarkkaile sivujamme löytääksesi itsellesi parhaat ase- ja erätarjoukset.
Hallinto:
Timo: 0500 329 102

Hallinto sekä turvallisuuspalvelut:
Marko: 0405509936

Juri: +358 44 331 8283

Myymälä & sisäampumaradan varaukset:
P.0469218218

Aseseppä toimii samassa liikehuoneistossa:
050 339 5378
https://www.vh-ase.fi/
Ampumaradan kalenteri 
Ma-Pe: 09.00-17.00
La: 10.00-13.00
Su: Suljettu
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram